martes, 22 de diciembre de 2009

Wikipèdia



El nostre grup, hem fet aportacions a la wikipèdia en relació al tema de l'alimentació.
La nostra intenció era aportar diferents temes sobre l’alimentació (trastorns, mites, hàbits,costums...) ens vam adonar que eren temes que ja estaven desenvolupats.
La Marta i la Laura han aportat més informació sobre els desordres creant un sub-apartat sobre consells per una bona alimentació. La Júlia ha agafat una de les paraules que sortia a la definició d'alimentació, que tenia un enllaç però no hi havia res escrit i l'ha omplert amb la definició, la Nerea a aportat informació allò que la Julia havia citat i jo he parlat sobre les vitamines.

Falta de vitamines

Les vitamines són substàncies que el nostre cos necessita en petites quantitats, però que són molt importants perquè tot funcioni correctament. Les vitamines principals són:

Vitamina A[[2]]En porten les pastanagues, la llet, els ous, el fetge... Si en falta pot haver-hi problemes de visió i problemes a la pell.

Vitamina B[[3]]:N'hi ha en els cereals, els llegums, la llet, els ous, les verdures, la carn i el peix. Quan en falta hi ha dificultats de creixement, anèmia i algunes altres malalties. Les vitamines del grup B són micronutrients hidrosolubles i actuen de forma col·lectiva perquè tot i que cadascuna compleix una funció específica, les seves accions es complementen. Totes elles, d’una o altra manera, ajuden a metabolitzar els greixos, els carbohidrats, els sucres i les proteïnes.

Vitamina C[[4]]: Es troba sobretot a la fruita, les hortalisses i la llet. Si en falta, el cos té menys defenses i es poden tenir hemorràgies. Té una funció antioxidant perquè controla els radicals lliures, causants de l'envelliment cel·lular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario