miércoles, 16 de diciembre de 2009

Pràctica de TIC: GIMP

1- Fotografia original



2- Fotografia escalada



3- Fotografia retocada



4- Fotografia retallada




El programa GIMP, que serveix per a fer tractament de fotografies, com ara retallar, escalar, retocar...
Aquesta practica consistia:

- Realitzar una fotografia amb una càmera.
- Retallar-ne un troç.
- Escalar la foto original.
- Esborrar un objecte que hi hagi a la fotografia.

1.La primera imatge que veieu és l'original, i te una amplada de 604 Píxels, una alçada de 453 píxels i per tant, si multipliquem les dues xifres ens dona un resultat de 273612 píxels, que dividit per 1000 resulta a 2,7 megapíxels, que són els que te la càmera amb la que vaig fer la fotografia.

2. Per a escalar la imatge que veieu en segon lloc he clicat sobre l'opció "Escalar imagen" i en l'apartat "tamaño de la imagen" he reduit l'amplada i l'alçada, unint les dues amb el símbol que apareix al costat, per a no perdre les proporcions de la imatge. Un cop fet això he guardat la imatge en JPG.

3. En tercer lloc he retocat la fotografia traient la motxilla que hi ha al banc.
Per a fer-ho he provat amb un parell d'eines que trobem al GIMP: L'eina de "clonado" que serveix per a clonar una part de la fotografia allà on es vulgui, i també he fet servir l'eina de "selección difusa", que es basa en difuminar les parts de la fotografia que tu selecciones.


4.Per últim, he retallat la foto original amb l'eina de: "Herramienta de selección de rectangulos", ajustant el "lienzo" a les capes (a la secció de "Imagen"). Per acabar he guardat la fotografia en format JPG, amb una qualitat del 100%.

No hay comentarios:

Publicar un comentario